Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.07.2013 17:36 - "Дневник" на евтинията
Автор: gavrailhlatev Категория: Политика   
Прочетен: 751 Коментари: 0 Гласове:
1



„ДНЕВНИК“ НА ЕВТИНИЯТА

Първоначално се спрях на „Дневник“ на евтините внушения“, но ми се стори прекалено помпозно. Пък и евтиния доста повече подхожда като характеристика на последните публикации в „Дневник“ – един от ежедневниците, които преглеждам вечер.

Преди да почна с Едвин, се отказах. На него всичко му е простено, какъвто е блажен и гладен. Едвин не е виновен за нищо. Колкото му е хоризонтът, толкова и е хвърлил. Учудих се обаче на редактора във вестника. Да публикуваш толкова постен антикомунистически гювеч, обилно полят с изветряло вино от началото на 90-те, не е проява на висок вкус. Погледнах кое е това лице прогресивно и се оказа, че била Велислава Попова. Дамата нямала съмнения,  че журналистиката е невероятна професия. Стига ми толкова за нея.

Няколко дни по-късно, вестникът представи материал от Иво Прокопиев  със многозначителното заглавие „България 2.0 срещу България „1984“. Още докато преглеждах статията, останах с усещането, че Прокопиев е нахвърлял два-три лафа, които са му се сторили подходящи за ситуацията и Попова е оплескала останалото.  Не знам защо правя тази асоциация, но винаги когато стане дума за собственика на „Икономедиа“, се сещам за фиксацията на Кеворкян, щом спомене името му, задължително да акцентира, че е живял в прислужническа среда като дете /баща му е бил управител на някаква база за почивка на хората от ЦК/ и… това обяснявало много неща. Любопитно е, че когато трябваше да се разправя с Цветан Василев, Прокопиев беше доста по-аргументиран – вероятно се е консултирал със специалисти и материалът не е бил от Попова.

Опитът на тандема Прокопиев/Попова да ни обяснят действителността с плоски препратки към великата „1984“ е нищо друго освен евтиния. Очевидно и двамата не са я осмислили добре, въпреки че уж са я чели повече от веднъж. Абсолютно нескопосаното свързване на идеите на Ерик Блеър с WEB 2.0 и последвалите изводи, само сгъстяват бозата. Добре е г-н Прокопиев да се консултира с външни за фирмите му хора, би трябвало да може да си го позволи. Срешу неголям хонорар могат да спретнат нещо доста по-въздействащо.

Най-добре е обаче Прокопиев да престане да ползва собствените си вестници в стил „Делян Пеевски“. Щото и неговите ще спрат да ги четат.




Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: gavrailhlatev
Категория: Политика
Прочетен: 19337
Постинги: 9
Коментари: 4
Гласове: 18
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930